Wij zijn een centrum voor onderzoek en behandeling van Myalgische Encefalitis, Chronisch Vermoeidheid Syndroom, Long Covid en moeheid

Voor iedereen met vragen zijn wij bereikbaar.
U kunt een afspraak maken voor een (gratis) telefoongesprek/ videoconsult via info@cvsmemc.nl


Ons adres in Nederland is
CVS/ME Medisch Centrum
Entrada 233
1114AA Amsterdam-Duivendrecht

Ons adres in Frankrijk (bij Parijs)
+33 6 08663534

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK EN PUBLICATIES

In 2003 publiceerden we ons eerste artikel, waarin we verslag deden van ons onderzoek naar chronisch vermoeide patiënten. Het jaar daarop, in 2004, verscheen ons eerste gerandomiseerde onderzoek naar patiënten met ME/CVS. Sinds die tijd hebben we regelmatig gepubliceerd over ons wetenschappelijk onderzoek en behandeling van CVS/ME. We zijn ervan overtuigd dat behandeling en wetenschappelijk onderzoek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, en we testen voortdurend en leggen in wetenschappelijke tijdschriften verantwoording af voor het werk dat we verrichten in ons Centrum.

LEES MEER

Welke onderzoeken worden gedaan?

We beginnen met gegevens verzamelen. De vragenlijsten geven ons de informatie die we nodig hebben om te begrijpen welke klachten en symptomen van ME/CVS of Long COVID bestaan. We hebben in Europa afspraken over het laboratoriumonderzoek. Dit is bedoeld om te voorkomen dat mensen bij ons komen die elders beter geholpen kunnen worden. Daarom zien wij het als hulp voor de huisarts. Het laboratoriumonderzoek is niet bedoeld voor de diagnose.

Daarna volgt een videosessie waarin we met je praten over je voorgeschiedenis, je slaap, je activiteiten en over je ziekte.

LEES MEER

NIEUWS

Onderzoek en behandeling met video consulten:

Met behulp van beveiligde videoverbindingen kunnen patiënten nu een diagnose en behandeling krijgen zonder dat ze naar onze polikliniek hoeven te reizen. Wij zijn nu beter in staat om mensen te onderzoeken die aan bed gebonden zijn of in andere landen wonen. Noodzakelijke tests kunnen thuis worden uitgevoerd met begeleiding van professionals.

Het feit dat fysiotherapeuten en andere paramedici ook betrokken zijn bij de behandeling en dat er videovergaderingen worden gebruikt om de behandeling te ondersteunen en te coördineren, blijkt een goede aanpak. Deze methode wordt nu door ons met succes toegepast bij de behandeling van ME/CVS en Long COVID patiënten in Europa.

U VERMOEDT DAT U CVS/ME HEEFT?   DOE DE ZELFTEST.

TEST UZELF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN


Wij hebben een anonieme kwaliteitscontrole.
Patiënten geven ons als score:

Het Centrum 9,5 / 10

De behandelaar 9,6 / 10

De behandeling 9,0 / 10

Het resultaat van de behandeling 8,3 / 10

datum: 7 – maart – 2023


  • CVS ME Medisch Centrum logo

ME/CVS en COVID-19

18 maart 2020|0 Reacties

De patiënten van de ME/CVS gemeenschap vragen of COVID-19 een groter risico vormt bij hun chronische ziekte. Een terechte vraag