Wij zijn een centrum voor onderzoek en behandeling van Myalgische Encefalitis, Chronisch Vermoeidheid Syndroom, Long Covid en moeheid

Voor iedereen met vragen zijn wij bereikbaar.
U kunt een afspraak maken voor een (gratis) telefoongesprek/ videoconsult via info@cvsmemc.nl

Nieuw: Vraag en Antwoord


Ons adres in Nederland is
CVS/ME Medisch Centrum
Entrada 233
1114AA Amsterdam-Duivendrecht
+31 20 470 6290

Ons adres in Frankrijk (bij Parijs)
8 Rue d’Esternay
Neuvy (51310)
+33 6 08663534


Waarom het CVS/ME Medisch Centrum?

De symptomen van ME/CVS en Long COVID worden veroorzaakt door veranderingen in lichaamsfuncties. Zo veroorzaakt activiteit van het immuunsysteem hersenmist, duizeligheid en vermoeidheid, terwijl een koolhydraatblokkade leidt tot een gebrek aan energie. Dit alles en meer kunnen wij meten en behandelen. Daarvoor beschikken wij over kennis die met wetenschappelijk onderzoek in tientallen jaren is opgebouwd.

We beginnen met informatie van u te vragen. In vijf video sessies vragen en meten we wat we moeten weten om de oorzaken en de ernst van uw symptomen te begrijpen. Daarna behandelen we u via video met unieke combinaties van medicijnen en supplementen, totdat uw lichaam zo goed mogelijk functioneert. Onze ervaring met behandeling van patiënten in de gehele wereld via video zijn uitstekend. Ook die kennis is in jaren zorgvuldig opgebouwd.

ME/CVS en Long COVID zijn geen eenvoudige ziekten met een oorzaak en gevolg. Het zijn complexe systemen waarin alles met alles samenhangt. Daarom kost het tijd en geduld om het te behandelen en daarom besteden we veel tijd aan overleg met u, zo vaak als nodig is.

Wilt u meer weten?

Lees dan de andere pagina’s van de website.

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK EN PUBLICATIES

In 2003 publiceerden we ons eerste artikel, waarin we verslag deden van ons onderzoek naar chronisch vermoeide patiënten. Het jaar daarop, in 2004, verscheen ons eerste gerandomiseerde onderzoek naar patiënten met ME/CVS. Sinds die tijd hebben we regelmatig gepubliceerd over ons wetenschappelijk onderzoek en behandeling van CVS/ME. We zijn ervan overtuigd dat behandeling en wetenschappelijk onderzoek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, en we testen voortdurend en leggen in wetenschappelijke tijdschriften verantwoording af voor het werk dat we verrichten in ons Centrum.

LEES MEER

Welke onderzoeken worden gedaan?

We beginnen met gegevens verzamelen. De vragenlijsten geven ons de informatie die we nodig hebben om te begrijpen welke klachten en symptomen van ME/CVS of Long COVID bestaan. We hebben in Europa afspraken over het laboratoriumonderzoek. Dit is bedoeld om te voorkomen dat mensen bij ons komen die elders beter geholpen kunnen worden. Daarom zien wij het als hulp voor de huisarts. Het laboratoriumonderzoek is niet bedoeld voor de diagnose.

Daarna volgt een videosessie waarin we met je praten over je voorgeschiedenis, je slaap, je activiteiten en over je ziekte.

LEES MEER

NIEUWS

Dr M.H. (Marten) Otten wordt op 1 juli 2023 hoofd van de patiëntenzorg in het CVS/ME Medisch centrum en de Long COVID poli.

Dr Otten is als maagdarmlever arts gespecialiseerd in problemen met mestcellen en hij werkt in zijn buikpijnpoli.nl al met ons samen.

LEES MEER

U VERMOEDT DAT U CVS/ME HEEFT?   DOE DE ZELFTEST.

TEST UZELF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN


Wij hebben een anonieme kwaliteitscontrole.
Patiënten geven ons als score:

Het Centrum 9,5 / 10

De behandelaar 9,6 / 10

De behandeling 9,0 / 10

Het resultaat van de behandeling 8,3 / 10

datum: 7 – maart – 2023