Langdurig klachten na COVID-19 besmetting?

Bent u langer dan 2 maanden geleden besmet geweest met het SARS-COV-2 virus en hebt u sindsdien duidelijk voelbare klachten? Dan kan het zijn dat u Long Covid hebt. Behandeling is mogelijk.Bij de Long Covid poli van het CVS/ME Medisch Centrum kunnen wij u helpen.

Direct aanmelden voor intake

Bel nu: 020 4706290
Of mail ons: info@longcovidpoli.nl

Klachten blijven na corona

Symptomen van Long Covid

Dit zijn de meest voorkomende klachten:

  • Moeheid, weinig energie, futloos, verlangen om hele dag op bed te willen liggen;
  • Benauwdheid en kortademigheid, moeite om normale activiteiten vol te houden;
  • Een duf gevoel in het hoofd, moeite met denken, gevoel van een wattenhoofd;
  • Verlies van reuk en smaak, gevoel van lusteloosheid;
  • Gevoeligheid voor licht en geluid, gevoel snel geprikkeld te zijn.

Als u één of meer van deze klachten hebt nadat u met COVID-19 besmet bent geweest, dan is er een kans dat u Long Covid hebt. In onze consulten kunnen we u helpen om dit vast te stellen.

Belangrijk om te weten: er is nog geen sluitende lijst van Long Covid klachten. Ook is het niet zo dat u een minimaal aantal klachten moet hebben. Er zijn simpelweg te veel verschillen tussen patiënten onderling.

Wat is Long Covid?

De periode na de acute COVID-19 kent 2 fasen.

  1. In de eerste twee weken na de infectie moet het lichaam herstellen en na de eerste twee maanden moet alles weer functioneren.
  2. Na 2 maanden van aanhoudende klachten is de Long Covid fase bereikt. Ook dan is spontaan herstel nog mogelijk, maar minder zeker en starten wij met behandelen.
Wij starten met de behandeling vanaf de tweede fase omdat wij weten dat we nog meer moeten leren over het virus en de ziekte. Daarna gaan wij met onze kennis steeds vroeger in de ziekte beginnen met de behandeling. Zo kunnen we met wetenschappelijke kennis goede geneeskunde aanbieden.

Bekijk de introductievideo

Is Long Covid een uniek syndroom?

Long Covid is een van de postinfectie syndromen. Wij kennen beelden als Long Covid na vele infecties.

Voorbeelden zijn postinfectie syndromen na Epstein-Barr virus (Pfeiffer), West Nile virus, Ross River virus,

Chikungunya, Zika virus (knokkelkoorts), Coxiella Burnetti (Q-koorts), Borrelia (Lyme), Legionella en nog veel andere

Steeds komt het merendeel van de symptomen overeen, maar zie je ook specifieke afwijkingen, die helpen bij de diagnose.

Bij Long Covid is dat bijvoorbeeld de reukstoornis.

Is Long Covid te behandelen?

Indien we op tijd starten met de juiste behandeling is het mogelijk om permanente schade tegen te gaan. Bent u langer dan twee maanden geleden besmet geweest, en hebt u nog altijd symptomen? Dan is behandeling mogelijk, maar dit vraagt wel tijd.

Waarom kiezen voor de Long Covid Poli van het Long COVID Centrum?

Wij waren één van de eerste centra die effectieve behandelingen met medicijnen boden voor mensen met ME/CVS (chronisch vermoeidheid syndroom). Deze ziekte heeft zeer veel overlap met Long COVID – meer dan 80% van ME/CVS patiënten kreeg de ziekte als gevolg van een virus. Long Covid is voor ons dan ook geen nieuwe ziekte, maar een nieuwe vorm waarin het lichaam zich heeft aangepast na een virus infectie.

Kort samengevat is de Long COVID Poli in Amsterdam een goede keuze om vier redenen:

  1. Met meer dan 30 jaar ervaring hebben we veel kennis opgedaan over de manier waarop het lichaam zich heeft aangepast na een virus infectie.
  2. We hebben een groot internationaal netwerk van wetenschappers en gezondheidsprofessionals, waardoor we op de hoogte zijn van de nieuwste inzichten in behandelmethodieken.
  3. Wij waren betrokken bij het opstellen van de consensusdocumenten van de Verenigde Staten en Europa voor ME/CVS en dus bekend met de problemen van een ziektetoestand die na een virusinfectie ontstaat.

Wij publiceerden ook over meerdere aspecten van de ziekte en behandelden duizenden mensen in de 30 jaar dat ons centrum bestaat. Als één van de weinige centra in Nederland die zich specialiseren in wetenschappelijk onderzoek naar systeemziekten zoals Long Covid, weten we dat er geen pasklaar antwoord is voor de behandeling.

Het team dat u zal bijstaan

Ineke Vermeulen
Ineke VermeulenDirecteur
Dr Marten Otten
Dr Marten OttenMDL Arts
Dr Ruud Vermeulen
Dr Ruud VermeulenWetenschapper
Corine Reurts
Corine ReurtsDoktersassistente

Wat kunnen wij bieden?

Door onze patiënten centraal te zetten zorgen we dat u een behandeltraject krijgt dat past bij uw situatie. Dit betekent dat we geen mal hebben waar u in moet passen, maar een set criteria die we continu samen met u monitoren. Zo blijft u de regie houden over uw lichaam, het tempo waarin we het traject doorlopen en stelt u zelf de grenzen.
Meer informatie op ons videokanaal

Wat zijn de kosten?

Het centrum maakt geen winst.

De kosten voor het onderzoek en de behandeling zijn gebaseerd op de kosten van het centrum en het aantal patiënten dat per jaar het centrum kan bezoeken.

Het eerste deel van het onderzoek duurt een maand. In deze maand hebt u tweemaal contact met de arts en worden testen gedaan. De maand wordt afgesloten met een gesprek met de arts over het resultaat van de onderzoeken. U en de huisarts krijgen een schriftelijk verslag, met een plan voor verder onderzoek en een behandelplan.

In de 6 maanden daarna wordt onderzocht welke middelen uw conditie verbeteren en uw klachten en symptomen verminderen. U hebt dan elke 3 weken contact met de assistente, afgewisseld met de arts. Zo vaak als nodig is worden testen herhaald en u krijgt een fitness horloge om uw ervaring aan te vullen met objectieve metingen.

Wij zouden het graag gratis doen, maar dat kan niet.

1. De diagnose met testen, vragenlijsten, metingen van oorzaken, 6 maanden behandeling € 950

2. De diagnose (vragenlijsten, gesprek en verslag) € 125.

3. De diagnose met metingen (vragenlijsten, testen, gesprek en verslag € 450)

De begeleiding en behandeling met overleg elke ± 3 weken en, zo nodig, herhaling van de metingen (per maand) € 25

De behandeling met alleen recepten en minstens jaarlijks overleg (per maand) € 10

Hoe werkt het?

Meld u aan door contact op te nemen via de onderstaande wegen. U krijgt dan contact met Ineke Vermeulen of Corine Reurts. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en een intake gesprek voor het onderzoek met u houden. Hier kunt u meer lezen over het behandeltraject, de ziekte en overige informatie.

Aanmelden voor een gratis videoconsult

Bel nu: 020 4706290

Of mail ons op: info@longcovidpoli.nl