Video is beter.

We hebben de laatste maanden steeds meer mensen via de video gesproken en vergeleken of dat beter is dan het oude consult in het centrum.

Het is inderdaad beter.

We merken vooral dat mensen niet uitgeput van de reis bij ons komen en dat er minder stress is. Je hoeft geen hulp te vragen voor het rijden en je hoeft niet op tijd naar huis voor de kinderen of de file.

Mensen kunnen vanaf de bank of bed met ons praten en de testen gaan prima met videobegeleiding.
De overdracht van informatie is daardoor beter en meer hoeft niet.
En zeker nu het aantal consulten in Europa toeneemt is dit een goede reden voor ons om niet meer terug te gaan naar het oude hand geven in de spreekkamer.

Onderzoek en behandeling met video consulten:

Met behulp van beveiligde videoverbindingen kunnen patiënten nu een diagnose en behandeling krijgen zonder dat ze naar onze polikliniek hoeven te reizen. Wij zijn nu beter in staat om mensen te onderzoeken die aan bed gebonden zijn of in andere landen wonen. Noodzakelijke tests kunnen thuis worden uitgevoerd met begeleiding van professionals.

Het feit dat fysiotherapeuten en andere paramedici ook betrokken zijn bij de behandeling en dat er videovergaderingen worden gebruikt om de behandeling te ondersteunen en te coördineren, blijkt een goede aanpak. Deze methode wordt nu door ons met succes toegepast bij de behandeling van ME/CVS en Long COVID patiënten in Europa.

Dr M.H. (Marten) Otten wordt op 1 juli 2023 hoofd van de patiëntenzorg in het CVS/ME Medisch centrum en de Long COVID poli.

Dr Otten is als maagdarmlever ( MDL) arts gespecialiseerd in problemen met mestcellen en hij werkt in zijn buikpijnpoli.nl al met ons samen.